Afrika

pygmeegirlDe liefde voor Afrika ontstond al op jonge leeftijd bij Annegina. Misschien was het wel het Afrikaanse buurjongetje, de babysitter uit Nigeria of gewoon een gegeven passie waarvan de oorzaak nooit te vinden zal zijn.

Annegina heeft als journalist verschillende reizen gemaakt door het Afrikaanse continent, waaronder Kameroen, Equatoriaal Guinea, Botswana, Namibië, Swaziland, Zuid-Afrika. In Nederland heeft zij voor verschillende ontwikkelingsorganisaties gewerkt als freelance bedrijfsjournalist. Zo verzorgde zij o.a. de eindredactie voor de externe nieuwsbrieven van Tear Nederland. En werkte zij mee aan allerlei communicatie-opdrachten binnen Compassion Nederland.

En mag ze af en toe over Afrika schrijven in het ND, zoals hier een artikel over de Zuid-Afrikaanse verkiezingen.

Bekijk hier het boek wat Annegina schreef naar aanleiding van haar reis naar Kameroen.